Azonos esőben való létezés-Ipolyság


Esemény részletek


Az Azonos esőben való létezés című pódiumjátékot Cseh Tamás dalai és személyisége ihlette, s bár Cseh Tamás meghatározó egyénisége volt a rendszerváltás előtti és utáni évtizednek, nem az előadónak, a zenésznek akartunk „szobrot faragni”, hanem dalai segítségével elcsípni és megmutatni azt az életérzést, amely a közép-európai ember számára olyan ismerős. Azt a magányos közösségi bolyongást, sodródást, tevékeny tétlenséget – tétlen cselekvést, amely a szabadságát vesztett generáció sajátja.

Emlékek. Álmok. Víziók.
Pillanatok – amelyek fel és alámerülnek a szakadó esőben.
Múlt és jelen keveredik, olvad össze s válik szét.
Mindez Cseh Tamás és Bereményi Géza dalaival, Soóky László lírai monológjaiban, Jakubecz László előadásában. Találkozások, melyek sebet ütöttek és sok év után újra előkerülnek az emlékezet kopott aktatáskájából. Tétova szándékok, útkeresés az alkonyatban, forradalom és megalkuvás. Ezeket a témákat boncolgatja az Azonos esőben való létezés.

Mivel a téma, az emberi útkeresés, vívódás nem kötődik életkorhoz, úgy gondoljuk a középiskolás diákoktól a felnőtt nézőkig egyaránt örömmel fogadják majd előadásunkat, nyilván, akik számára ismerős Cseh Tamás pályája, jobban eligazodnak majd az előadás jelrendszerében.

Helyszín: Ipolyság, Zsinagóga
Kezdés: 19:30