Tanévnyitó a művészeti alapiskolában

2016. szeptember 5-én immár 58. alkalommal tárultak ki az Ipolysági Művészeti Alapiskola kapui. A 2016/2017-es tanév ünnepi megnyitójára 13 órakor került sor a Menora Saag Centrum Artis termeiben, melyen a diákokon, pedagógusokon és szülőkön kívül a városházáról érkezett becses vendégek is részt vettek: Gregor István mérnök, polgármester és Révész Angelika, az iskolaügyi szakosztály vezetője.

Az ünnepi tanévnyitó zenei üdvözlettel kezdődött: Luigi Mozzani zeneszerző Régi olasz dal című művét Tauber Krisz- tián, a zene szak gitárrészlegének diákja adta elő.

Ezt követte az iskola igazgatójának, Rédli Jánosnak tanévnyitója, aki minden jelenlevőt üdvözölt, majd mindkét nyelven előadta ünnepi beszédét. Bemutatta a pedagógusokat és az egyes szakok oktatónevelő munkáját. Hangsúlyozta a művészet szükségességét az ember életében, jelentőségét mai világunkban. Az ünnepi hangulathoz üdvözlő beszédével hozzájárult a város polgármestere is, aki minden jelenlevőnek sikeres tanévet kívánt.

Az Ipolysági Művészeti Alapiskola teljes szervezettségű tanintézmény, azaz oktatás folyik az összes szakon: a zenein,  a  képzőművészetin, a  dráma- és táncszakokon is. Az iskolának jelenleg 350 diákja van a következő megoszlásban: zeneszak – 158 diák, képzőművészeti szak – 81 diák, táncszak – 101 diák, drámaszak – 10 diák.

Mivel  a  diákok  száma  az egyes szakokon évről évre nő, egyre nagyobb az igény az új tantermek iránt. Bízunk benne, hogy a tervezett új iskolaépület mielőbb valósággá válik, és lehet, hogy az elkövetkező tanévek valamelyikét már az új épületünkben nyithatjuk meg.

Eva OndrejmiškováLeave A Reply